Herkes Bizim Aynamızdır

eleştirdiğimiz herkes  bizim aynamızdır
 '' Karşımıza çıkan herkes bizim aynamızdır,'' der tüm ruhsal öğretiler. Bunun anlamı ; karşındakinde  beğenmediğin, eleştirdiğin her ne ise  o şey  sende de var, demektir.

 Tam idrak edemediğimden midir bilinmez  bir türlü hayata geçiremediğim bir konuydu.

 Bakış açımı değiştiren  ve günlük hayatımda da  uygulamama yardımcı  olacak bir yazı ile karşılaştım internette . Alıntı olduğu için bloğumdan kaldırmak zorunda kaldım. Malum telif hakları ihlali olabilir düşüncesiyle.

O yazıyı okumak isterseniz: Ayna Ayna Bana Kim Olduğumu Söyler misin? Gülden Zengin olarak  yazıyı Google'da bulabilirsiniz.

  İnsanları değiştirmek için uğraşmanın faydasız olduğunu anladıysanız , o zaman   kendinizi değiştirmeye hazırsınız demektir.

Bunu uygulamaya başladığınızda  göreceksiniz ki davranışlarından dolayı insanlara sinirlenmek yerine,  odağınızı kendinize çevirip  olumsuz yönlerinizin farkına varmakla meşgul olacaksınız.

Kısaca, birini neyle suçluyorsanız aslında o sizde de var demektir. Bunu hayatımda uygulamak konusunda zorlandığımı itiraf etmeliyim. Birini suçlarken o suçladığım her neyse onu bizzat kendimizde de olduğunu kabul etmek gerçekten çok zor.


       
           
Google+ Paylaş

Hakkında Unknown

Blog yazarı hakkında kısa bir açıklama
    Blogger Yorum
    Facebook Yorum

0 yorum:

Yorum Gönder